top of page

Ik ben Esmi Mulder-Jouvenaar en mijn praktijk is gevestigd in Nijmegen. De naam Laluna heb ik gekozen, omdat ik me sterk verbonden voel met de maan. Het is voor mij een ´energetische krachtbron´ die rust uitstraalt en een lichtpunt is in de duisternis. De maan (Yin) wordt beschenen door de zon (Yang), waardoor ze samen symbool staan voor ´heelheid´. Bij de Traditionele Chinese Geneeskunde draait alles om de balans tussen Yin en Yang, twee tegengestelde krachten die niet zonder elkaar kunnen.

Tijdens een van mijn reizen door India kwam Ayurveda op mijn pad en in 2009 besloot ik om in Kerala, zuid India waar de Ayurveda is geworteld, mijn kennis te vergroten in een ayurvedisch centrum. Daar ben ik 3 maanden geweest en heb me enerzijds geschoold in de theorie en praktijk en anderzijds me laten ontgiften op de traditionele wijze.  Na deze ervaring was ik overtuigd van de kracht van natuurgeneeskunde. In 2011 heb ik de opleiding ayurvedisch massagetherapeut gedaan bij Ayurveda Health Center in Nijmegen.

 

Toen ik zwanger wilde worden heb ik kennis gemaakt met voetreflexologie. Het gaf mij een ontspannen gevoel en ik merkte dat er van alles gebeurde in mijn lichaam tijdens en na een behandeling. Ik genoot steeds van dat ´moment voor mezelf´. Aangezien het bij mij goede resultaten gaf, werd ik nieuwsgierig naar de werking ervan. In 2016 heb ik bij Total Health de driejarige HBO opleiding VoetreflexPlus gedaan. Het unieke van deze opleiding is dat zowel Chinese als westerse technieken worden geïntegreerd om een klacht te behandelen. 

In het afstudeerjaar heb ik me gespecialiseerd in zwangerschapsreflexologie. Voor mijn scriptie onderzocht ik welke ondersteuning voetreflexologie kan bieden bij het verwerken van een bevallingstrauma.

 

Na mijn studie heb ik praktijkkennis mogen opdoen bij mijn lerares Carla Huis in 't Veld. Zij is o.a. gespecialiseerd in zwangerschapsreflexologie en fertiliteitsreflexologie. 

Als natuurgeneeskundig therapeut combineer ik mijn kennis van ayurveda en reflexzonetherapie en zal ik jou en jouw klacht met aandacht en vanuit de kern behandelen.

Behandelen 3.jpg
bottom of page